2021-04-11 11:01:29• hírek • Bede Emőke

Jubileumi évkönyvvel ünneplik az ötvenéves Magyar Líceumot

Forrás: Szatmár.ro archívum
Forrás: Szatmár.ro archívum

Ötvenéves idén a Magyar Líceum, s noha ezt az eseményhez méltó rendezvénysorozattal szerette volna megünnepelni a Kölcsey Ferenc Főgimnázium, a pandémia sajnos keresztülhúzta az előzetes terveket. Ez azonban nem jelenti azt, hogy e fontos mérföldkő mellett csak úgy elrobog majd az iskola.

Ötven évvel ezelőtt alapították azt a Magyar Líceumot, amelynek elődje az Állami Magyar Fiúlíceum, az 1957-ben létrejött Kölcsey, illetőleg az azelőtt felekezeti iskolákból létrejött állai iskola volt. A hetvenes évektől azonban már töretlenül ugyanazzal a jogi személyiséggel rendelkezik az intézmény, mely jelenleg Kölcsey Ferenc Főgimnázium néven ismeretes – tájékoztatott nemrégiben Pataki Enikő, a tanintézmény igazgatónője. Hozzátette ugyanakkor, hogy több más évforduló is összejött, hiszen 64 éve vette fel Kölcsey nevét az iskola, ugyanakkor 10 éve már annak is, hogy új épületbe költöztek.


„Ezeket az évfordulókat szerettük volna egy komolyabb ünnepségsorozattal emlékezetessé tenni, sajnos ez most pillanatnyilag csak az online lehetőségekre korlátozódott, ezért sokkal nehezebb. Reméljük, hogy a jövő év, a szeptember valamiféle lazításra is lehetőséget ad, és akkor lesznek az iskolában is szerezhető tevékenységek. Addig azonban, amivel mindenképp emlékezetessé szeretnénk tenni ezt az évfordulót, az, hogy egy évkönyvet hozunk létre, mely elsősorban az elmúlt öt évnek az eseményeit foglalja össze, de kitekintést nyújt az előző évtizedekre is. Ez egy jubileumi évkönyv lesz, ez most van munka alatt, és úgy gondolom, hogy iskolánk széles körű tükörképét fogja megmutatni. Ezt szeretnénk május végére vagy június elejére megjelentetni” – árulta el Pataki Enikő.


A jubileumi kiadás mellett az iskola szeretné digitalizálni a korábbi évkönyveket is, melyek ezt követően a főgimnázium weboldalán is elérhetővé válnának. Az igazgatónő bízik benne, hogy az iskola egykori diákjai nagy örömmel és nosztalgiával fogják majd forgatni ezeket is. A tanintézmény természetesen egyéb tervekkel is készül az idei, különleges évre, ezekről Pataki Enikő későbbre ígért tájékoztatást.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: